شايد براي شما هم تعجب برانگيز باشد اگر بدانيد اسيد ها تنها خاصيت سوزندگي ندارند بلكه مي توانند حتي در محصولاتي كه روزانه استفاده مي كنيم هم ديده بشن!!
اسيد فسفريك يكي از اسيد هاي خوراكي است كه در غلظت خاص در نوشابه ها به خصوص نوشابه هاي مشكي مورد استفاده قرار مي گيرد.
نوشابه هاي مشكي به دليل طعم خاص، اسيديته خاص و رنگ به خصوص خود عموما از اسيد فسفريك به منظور تنظمي پي اچ استفاده مي كنند.
توجه داشته باشيد كه اسيد فسفريك در ساير نوشابه ها با رنگ هاي ديگر مانند نوشابه هاي سفيد و يا زرد استفاده نميشود.
اما چرا؟
اسيد فسفريك طعم خاصي به نوشيدني ها مي دهد. در نتيجه از آن در نوشابه هاي ديگر استفاده نمي شود. كوكاكولا يكي از پرمصرف ترين خريداران اين ماده در دنيا به حساب مي آيد.
اما در ساير نوشابه ها چطور؟
اسيد سيتريك يكي از افزودني هايي است كه در نوشابه هاي ديگر مانند نوشابه هاب زرد استفاده مي شود و سبب تنظيم اسيديته مي گردد.
آيا استفاده از آن در صنايع غذايي ايمن است؟
استفاده از اسيد فسفريك در غلظت و رقت مشخص شده بلامانع است و توسط سازمان غذا و دارو مورد تاييد قرار گرفته است. اين ماده را از شركت هاي مواد شيميايي مي توانيد تهيه نماييد.
منبع: